ITO Klantenservicecentrum

Consumentenpagina ITO

Deze pagina geeft u als consument antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is ITO?
  • Wat houdt een ITO-certificering in?
  • Wat heb ik als consument eraan dat een bedrijf gecertificeerd is?
  • Welke bedrijven zijn gecertificeerd?
  • Kan ik een reactie kwijt over een bedrijf?

Wat is ITO?

ITO helpt overheid, bedrijven en not-for-profit organisaties hun klantcontact en klantenservice te verbeteren. Dit doen wij door middel van voorlichting en onderzoek, ondersteuning en certificering.

Wat houdt een ITO-certificering in?

ITO heeft een keurmerk ontwikkeld voor organisaties die klantgerichte klantenservice verlenen via de telefoon en internet. Een onafhankelijke en objectieve ITO-certificering kan hiervan de bekroning vormen. Organisaties met een ITO-keurmerk zijn gerichtigd het ITO-embleem te voeren in hun communicatie.

Wat heb ik als consument eraan dat een bedrijf gecertificeerd is?

Een bedrijf dat ITO-gecertificeerd is heeft zijn klantenservice via telefoon of e-mail (of beide) ingericht vanuit het perspectief van u, de klant. Dit betekent voor u dat ze bijvoorbeeld aan de telefoon goed bereikbaar zijn. Maar dat niet alleen: als u een medewerker spreekt kunt u ervan op aan dat men u terzake kundig en vriendelijk te woord staat. In het gesprek gedane toezeggingen zoals bijvoorbeeld het toesturen van informatie worden nagekomen. Kortom; u bent klant bij een bedrijf dat het beste met u voor heeft.

Is het dan altijd perfect? Nee, klantenservice is mensenwerk en iedereen maakt wel eens een foutje. En soms is het door omstandigheden toch drukker aan de telefoon, waardoor u misschien toch wat langer moet wachten. Maar, over het algemeen biedt een gecertificeerde organisatie goede service aan de telefoon of via de e-mail.

Welke bedrijven zijn gecertificeerd?

Op deze pagina treft u een overzicht aan van alle bedrijven die gecertificeerd zijn en/of in voorafgaande jaren gecertificeerd zijn geweest. Elke acht maanden vindt een toetsing plaats van alle gecertificeerde bedrijven.

Kan ik een reactie kwijt over een bedrijf?

Natuurlijk kunt u een reactie kwijt over een bedrijf. Uw (liefst goed onderbouwde) klachten of juist positieve waarderingen kunt u aan ons sturen via het daarvoor bestemde formulier. We horen graag van u!